ΦΙΟΥΞ:

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού έλαβε τέλος. Φρύδια επάνω, έκφραση «παγωμενοχαμογελοαπίστευτη». Καλά το ξέρουμε, δεν υπάρχει αυτή η λέξη, έτσι ακριβώς δεν υπήρχαν και τα χθεσινά βλέμματα. Κάπως έτσι είδαμε τους φετινούς συμμετέχοντες! Αυτό κρατάμε από την χθεσινή ανακοίνωση του θέματος. Ένας «παγωμένος» ενθουσιασμός που άφησε στους οργανωτές ένα αίσθημα ικανοποίησης για την επιλογή του διαγωνιστικού θέματος.

Λετς μπικίν:

Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο θεσμός ασχολείται κυρίως με θέματα κοινωνικού περιεχομένου. Θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και τα επίκαιρα προβλήματα της κοινωνίας. Συγκεκριμένα της Κυπριακής κοινωνίας. Μαζέψαμε τους διαγωνιζόμενους στην αμφιθεατρική αίθουσα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είπαμε δύο λόγια για τον διαγωνισμό και ΤΑ ΤΑΑΑΑΑΜ….ανακοινώσαμε το μυστικό θέμα στο οποίο καλούνται να διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες.

Το θέμα:

Αντί “like” κάνεις “angry” όταν δεις μια φωτογραφία ενός κακοποιημένου, ταλαιπωρημένου, εγκαταλελειμμένου σκύλου στο φέισμπουκ. Ε και; Τι παραπάνω; Μέχρι εκεί μένουμε όλοι. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξεις αν μπορείς να ταρακουνήσεις λίγο την κοινωνία με την πρόταση σου, να αλλάξεις το «way of thinking» και να βοηθήσεις το καταφύγιο σκύλων Sirius! Siriously… υπάρχει πιο ωραίο θέμα από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου; Είπαμε cross fingers με την επιλογή μας και ευχηθήκαμε οι διαγωνιζόμενοι να αγαπάνε τα ζώα.

Κάρβουνα:

Είναι αλήθεια όταν διοργανώνεις ένα μεγάλο θεσμό, που θες να παραμείνει μεγάλος το «θα φανεί στο χειροκρότημα» που είπε και η αγαπημένη Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι μεγάλη υπόθεση. Χειροκρότημα στα παραδοτέα έργα, χειροκρότημα στην αποτελεσματικότητα του brief. Σε αναμμένα κάρβουνα καθόμαστε λοιπόν, μέχρι να λάβουμε μέχρι και το τελευταίο έργο από τους διαγωνιζόμενους. Ένας από τους δύο λόγους είναι ότι θα θέλαμε το επίπεδο των νικητών να είναι τόσο υψηλό που να μπορέσουν επάξια να εκπροσωπήσουν το νησί μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό των Καννών. Ο δεύτερος λόγος, εξίσου σοβαρός. Όλα τα έργα θα δοθούν στο καταφύγιο δωρεάν για δική τους μελλοντική χρήση ως προς την προώθηση του.

Πρόσωπα:

Πόσο εύκολο είναι ένας νέος δημιουργός να βρεθεί σε μια αίθουσα με τα μεγαλύτερα ονόματα της διαφημιστικής αγοράς και από τον τομέα της επικοινωνίας; Να ακούσει συμβουλές για online και offline καμπάνιες για να επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δείξει την ποιότητα δουλειάς του; Αυτό πετύχαμε για δεύτερη χρονιά με την βοήθεια του Συνδέσμου Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου! Είχαμε την τιμή να ακούσουμε από όλους λίγα λόγια και εξαιρετικές παρουσιάσεις σε βάθος για τον τρόπο που πρέπει να δουλέψουν οι νέοι. Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού:

Πρόεδρευων Κριτικής Επιτροπής:

κ. Στέλιος Αναστασιάδης πρόεδρος ΣΔΕΚ & διευθυντής της TELIA & PAVLA BBDO

Στην κατηγορία PRINT: 

Αντρέας Πιτσιλλίδης – Partners Y&R

Αντρέας Οδυσσέως – Appios Communications

Στην κατηγορία FILM:

Αναστασία Τσάμη – TELIA & PAVLA BBDO

Περικλής Περικλέους – DELEMA / McCann

Στην κατηγορία SOCIAL MEDIA:

Jarec Karepov – Action (PR & Communications)

Ξένια Χατζηιωαννίδου – Cyprus Branch, Admine

Στην κατηγορία MARKETING:

Κώστας Σαββιδης – Διαφημιστική Λήδρα

Μαριλένα Θεοδώρου – TBWA Entelia

Και μετά;

Τα δημιουργικά παραδίδονται στους κριτές σαν επτασφράγιστο μυστικό. Κωδικοποιημένα, χωρίς ονόματα. Μετά την παράδοση των έργων, θα γίνει η αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή. Τελική φάση… ΠΑΡΤΥ!!!! Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει στην απονομή βραβείων την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Royal Hall στην Λευκωσία! Παρουσιαστές τις βραδιάς θα είναι ο Anthony 642 και η Χριστίνα Μαρούχου από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Θα κάνουν ΧΑΜΟ! Να είστε εκεί στις 19:00 η ώρα!

Είσοδος Δωρεάν!

Περήφανοι διοργανωτές:

Η διοργάνωση πραγματοποιείτε από τον επίσημο αντιπρόσωπο του Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών (International Festival of Creativity Cannes Lions) στην Κύπρο, Holy Cow Advertising.

Let’s MooooOOOooo to the ROAAAAR winners..

PS: Ελάτε με φίλους να παρτάρουμε!

«Αγκαλιάζουν» τον θεσμό YOUNG LIONS 2016:

Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας ANTENNA & Ant1iwo

Grand Lion: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Lion Sponsor: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Lion Messenger: DIGITAL TREE

Lion Supporters: ΣΔΕΚ, LITHO OMEGA, CODERS LABORATORY, SADOR, IDEAL IMAGE, MEDIA STUDIOS

Ο θεσμός τελείται υπό την θερμή υποστήριξη του Συνδέσμου Διαφήμισης και Επικοινωνίας (ΣΔΕΚ).